U prošlosti, mnogo više stanovnika nastanjivalo je sela. Seoske porodice su se uglavnom bavile poljoprivredom i stočarstvom. Često su same proizvodile najveći deo namirnica. Njima je bio poznat postupak dobijanja svinjske masti i čvaraka.
Moderno doba i migracije ljudi iz sela u gradove dovelo je do toga da je na našim stolovima manje domaće kvalitetne hrane, što je nas navelo da počnemo sa proizvodnjom čvaraka i masti po tradicionalnoj recepturi.
Kada stignu smrznute table svinjske masnoće, nakon izvršene kontrole robe i dokumentacije, skladištimo svinjsku masnoću u naše hladnjače u kojima ostaju do momenta dalje obrade.
Kvalitet masti i čvaraka mnogo zavisi od kvaliteta same svinjske masnoće, pa su naši kriterijumi kvaliteta pri izboru dobavljača na prilično visokom nivou.
Pakovanje gotovih proizvoda se obavlja ručno radi što bolje kontrole u posebnoj prostoriji gde su kontrolisani atmosferski uslovi.
Domaći svinjski čvarci se pakuju u pet posude zapremine 200g.
Svinjska mast se pakuje u kantice zapremine 1l.
Tako upakovani odlažu se u hladnjaču gotovih proizvoda.
Higijena pogona u kojem se proizvode namirnice mora da bude na najvišem nivou. Pogon se posle svakog procesa obrade u potpunosti čisti i dezinfikuje kako bi bio spreman za sledeću obradu.
Ovde ne pravimo nikakve kompromise, sredstva i oprema koju koristimo za održavanje higijene prostora, posuda i alata ispunjavaju sve zahteve strogih propisa.